2017-06-02 09:42Pressmeddelanden

Yrkeskategorierna som är populärast bland blivande gymnasieelever

null

Topp 10 yrkeskategorier i Yrkesguiden på Gymnasium.seI Yrkesguiden på Gymnasium.se finns massor av inspiration inför elevers kommande gymnasieval och tips inför framtiden och deras kommande yrkesliv. Här kan de läsa om massor av yrken, få tips på yrken efter att ha läst ett specifikt gymnasieprogram eller leta bland yrken i olika kategorier.I Yrkesguiden finns information om över 200 olika yrken - vad man ska läsa på gymnasiet för att bli ett visst yrke, vad man gör som ett vi

Topp 10 yrkeskategorier i Yrkesguiden på Gymnasium.se

I Yrkesguiden på Gymnasium.se finns massor av inspiration inför elevers kommande gymnasieval och tips inför framtiden och deras kommande yrkesliv. Här kan de läsa om massor av yrken, få tips på yrken efter att ha läst ett specifikt gymnasieprogram eller leta bland yrken i olika kategorier.

I Yrkesguiden finns information om över 200 olika yrken - vad man ska läsa på gymnasiet för att bli ett visst yrke, vad man gör som ett visst yrke och vad det finns för möjligheter att få jobb.

De populäraste yrkeskategorierna

Här nedanför hittar listas de 10 populäraste yrkeskategorierna som årets gymnasieväljare har spanat in mest i vår Yrkesguide. Klicka dig in på den yrkeskategori du är intresserad av om du vill se vilka yrken som finns och vill läsa mer om dessa.

1. Ekonomi, administration och juridik

2. Naturvetenskapligt arbete

3. Hälsa och sjukvård

4. Data och IT

5. Tekniskt arbete

6. Försäljning, inköp och marknadsföring

7. Socialt arbete

8. Kultur, media och design

9. Transport

10. Hotell, restaurang och resor

Vill du se vilka yrken som är de 10 mest populära i Yrkesguiden? Se topp 10 yrken här!

Här kan du leta bland yrken i olika kategorier

Spana in alla yrken A-Ö

Få förslag på yrken efter olika gymnasieprogram

Läs tips om CV, sommarjobb och praktik

* Topp 10-listan baseras på statistik från Gymnasium.se under perioden 2016-07-01 - 2017-05-31


Om gymnasium.se

Gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 200 000 besök i månaden. På Gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom Gymnasium.se står Educations.com Media Group, som även driver söktjänsten Studentum.se.