2019-05-10 12:08Pressmeddelanden

Vägledarträffen fortsätter att öka i popularitet!

Vägledarträffen VT19

Idag den 10 maj anordnade Studentum.se och gymnasium.se Vägledarträffen i Stockholm - en förmiddag med inspirerande föreläsningar utformade för studie- och yrkesvägledare. Vägledarträffen är ett återkommande evenemang som anordnas en gång per termin i Malmö, Göteborg och Stockholm.

På agendan stod föreläsningar från Stensunds folkhögskola, Yrkesplugget och Jämställt. Övergripande teman var normkritik, alternativa studievägar och valet mellan att gå en teoretisk eller praktiskt utbildning.

Innan föreläsningarna bjöds det på frukost med möjlighet för deltagarna att nätverka och knyta kontakter med andra studie- och yrkesvägledare. 

Sista föreläsningen hade väldigt givande underhåll, specifikt övningarna inom normkritik - det gav mig nya insikter!

Mikaela Aare, Studie- och yrkesvägledare 

Vägledarträffen anordnas av Studentum och gymnasium.se, de två ledande söktjänsterna för eftergymnasiala respektive gymnasiala studier. Konceptet Vägledarträffen startades 2017 och har sedan dess bara ökat i antal besökare och popularitet. 2018 utökades träffen från att bara ske i Stockholm till att även hållas i Malmö och Göteborg.

Vi är jätteglada att vara tillbaka i fantastiska bryggarsalen med Vägledarträffen. Det har varit en otroligt inspirerande förmiddag och vi ser fram emot att ta konceptet till Malmö och Göteborg!

Madeleine Hansen, gymnasium.se

Nästa vecka fortsätter vårens Vägledarträffar i Malmö den 16 maj och i Göteborg den 17 maj. Läs mer om evenemanget och de kommande träffarna här!

 Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 200 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Educations.com Media Group, som även driver söktjänsten Studentum.se, utbildning.se och findcourses.co.uk.