2022-11-15 08:00Pressmeddelanden

Sveriges största digitala gymnasiemässa öppnar 22 november

Gymnasiemässan 25-27 november

Gymnasiemässan i Stockholm, Sveriges största gymnasiemässa, är fortsatt digital vilket betyder att även årets 26 000 niondeklassare får möjligheten att digitalt träffa representanter från gymnasieskolorna, prata med studie- och yrkesvägledare, titta på webbinarier och ta del av utbudet från Stockholms olika gymnasieskolor inför det stundande gymnasievalet. I år medverkar 150 skolor på gymnasiemassan.nu den 22 - 23 november.

Inför årets genomförande som är den tredje i raden av digitala genomföranden har Stockholmsmässan i partnerskap med gymnasium.se vidareutvecklat plattformen ytterligare och nytt för i år är förbättrade funktioner av utställarnas digitala montrar, sökfunktion för utbildningar och chattfunktioner.

Hanse Thorslund, projektledare Stockholmsmässan:

– Vi satsar i år extra på marknadsföringen med en fullmatad mässtidning som når ut till regionens alla niondeklassare på deras skolor och hem till deras vårdnadshavare, samt ut till alla fritidsgårdar.

Det finns många fördelar med den digitala varianten och intresset och engagemanget är stort från skolorna, berättar Karin Soffiantini-Yildiz, verksamhetschef för gymnasieregionen, Storsthlm:

– På mässan deltar Stockholmsregionens, Håbo och Gnestas gymnasieskolor, Gymnasieantagningen och skolor med riksintag. De är där för att visa vad de kan erbjuda eleverna, inspirera och svara på frågor. Eftersom mässan är digital slipper man köerna till montrarna och kan ta del av fler skolors information.

Plattformen har utvecklats utifrån tidigare års erfarenhet från besökare och utställare. Anna Sjögård som är projektledare från gymnasium.se:

– Vi ville se till att de som ska börja gymnasiet ska få de bästa förutsättningar. Vi har tillsammans med Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen Storstockholm stolta skapat en riktig bra virtuell plattform som ser ut som en fysisk mässa där eleverna kan träffa skolorna och få svar på sina frågor inför det stora valet och responsen vi fått har varit väldigt positiv.

Öppettider
Tisdag 22 november 08:30–17:00
Onsdag 23 november 08:30–20:00

Läs mer Gymnasiemässan (gymnasiemassan.nu)

Gymnasiemässan Digital är ett samarrangemang mellan Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen Storsthlm i partnerskap med gymnasium.se och pågår den 22-23 november.

Presskontakt
Hanse Thorslund, projektledare Gymnasiemässan, hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85

Karin Soffiantini Yildiz, verksamhetschef Gymnasieantagningen Storsthlm, karin.soffiantini-yildiz@storsthlm.se, 08-615 94 34

Gabriel Seidel, PR specialist gymnasium.se, gabriel.seidel@educations.com, 072-092 20 11


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 460 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Keystone Education Group, som även driver söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel