2020-10-28 07:00Pressmeddelanden

Södertäljes niondeklassare går på virtuell mässa

Södertäljes digitala gymnasiemässa 2020

Den 9 och 10 november kommer kommunens niondeklassare att gå på en digital gymnasiemässa. Södertäljes digitala gymnasiemässa är ett samarbete mellan gymnasium.se och Södertälje kommun.

Mässan hålls i en virtuell miljö där eleverna får chansen att besöka skolornas montrar, ställa frågor, delta i  webbinarier och chatta med representanter från skolorna. Uppåt 1500 blivande gymnasieelever väntas besöka de elva skolor som ställer ut på mässan. Anna Hansback, event manager på gymnasium.se berättar:

 – Vi är stolta över att kunna erbjuda Södertäljes niondeklassare en digital mässa som är så nära en fysisk mässa man kan komma. I den virtuella mässmiljö vi tagit fram får eleverna chansen att göra ett informerat och bra gymnasieval i tider där det annars kan vara svårt att få möjlighet att träffa och känna på skolor. Att bidra till att en mässa kan hållas, när vi vet hur viktigt en sådan är för eleverna, gör oss stolta. 

Södertälje kommuns utbildningskontor har tillsammans med skolorna i kommunen velat ta fram ett modernt koncept för att kunna erbjuda niondeklassare en mässa. Johan Abrahamsson, verksamhetschef för gymnasiet i Södertälje, förklarar:

 – Jag är glad över möjligheten att erbjuda våra niondeklassare en digital gymnasiemässa i Södertälje i år. Utbildningskontoret har verkligen lyckats få fram ett modernt koncept tillsammans med Södertäljes skolor och gymnasium.se

Även föräldrar och andra vårdnadshavare är välkomna att besöka mässan. Det är öppet hus båda dagarna mellan 18 och 20. Mer information om Södertäljes digitala gymnasiemässa finns på gymnasium.se


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 460 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Keystone Education Group, som även driver söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel