2019-05-23 07:26Pressmeddelanden

Skolan som lyckats med det ovanliga

Emma Rosengren, Rektor FoucaultgymnasietEmma Rosengren, Rektor Foucaultgymnasiet

Så får Foucaultgymnasiet ut unga i arbetslivet efter särskolan.

Tätt samarbete med Arbetsförmedlingen och ämnesintegrering är två viktiga byggstenar i skolans strategi. Möt Emma Rosengren rektor på skolan där alla elever där alla elever kommer ut i arbetslivet efter examen.

Att få ut unga i arbetslivet efter gymnasiesärskolan är en utmaning många gymnasiesärskolor möter. Emma Rosengren har arbetat som rektor på Foucaultgymnasiet i två och ett halvt år. Hon blev uppmärksammad av Myndigheten för Delaktighet (MFD) på grund av hennes och Foucaultgymnasiet arbete med att få ut sina elever i sysselsättning efter gymnasiesärskolan.

- Under elevens tid i gymnasiesärskolan ska det inte bara vara fokus på tiden i gymnasiesärskolan utan även på livet efter.

Emma Rosengren, Rektor Foucaultgymnasiet

Vi på gymnasiesärskola.se har intervjuat Emma för att få en större inblick i vad som gör att de har lyckats så bra med introducera sina elever ut i arbetslivet. Läs intervjun med Emma på gymnasiesärskola.seOm gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 300 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Educations Media Group, som även driver söktjänsten Studentum.se, utbildning.se och findcourses.co.uk.

Kontaktpersoner

Madeleine Hansen
Kommunikationschef
Madeleine Hansen
Eleonora Jevrell
Digital Content Editor
Eleonora Jevrell