2020-10-30 07:00Pressmeddelanden

Malmös niondeklassare går på virtuell mässa

Gymnasiemässan i Malmö 2020

Den 5/11 till 7/11 kommer Malmös och Trelleborgs niondeklassare att gå på en digital gymnasiemässa efter ett samarbete mellan gymnasium.se och Malmö Stad.

Mässan hålls i en virtuell miljö där eleverna får chansen att besöka skolornas montrar, ställa frågor, lyssna på webinar och chatta med representanter från skolorna. Omkring 6000–8000 blivande gymnasieelever väntas besöka någon av de 42 skolor som ställer ut på mässan. 

Josephine Lindgren, projektledare på gymnasium.se berättar:

–Vi vet hur viktiga gymnasiemässor är för elever som vill göra ett informerat och bra gymnasieval och därför känner vi oss stolta över att kunna erbjuda en virtuell mässmiljö som är lik en fysisk mässa. Framförallt under en period där blivande gymnasieelever fått svårare än vanligt att ta ett informerat och bra beslut.  

Malmö stads projektledare Pelle Jernryd är nöjd med den lösning gymnasium.se tagit fram:

–Tekniken är ganska ny, men vissa aktörer har redan sysslat med det här ett tag. Vi har undersökt marknaden och valt ett verktyg från gymnasium.se, som har använts framgångsrikt förut. På så sätt försöker vi säkra så gott det går att allt ska fungera utan problem, säger han.

Även föräldrar och andra vårdnadshavare är välkomna att besöka mässan. Mer information om Malmös digitala gymnasiemässa finns på gymnasium.se


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 460 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Keystone Education Group, som även driver söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel