2019-10-11 12:03Pressmeddelanden

Inspirationsdag för studie- och yrkesvägledare: "Otroligt givande"

Studie- och yrkesvägledare i Stockholm fick lyssna på inspirerande föreläsningar av Jobba Grönt, Lillsveds Idrottsfolkhögskola, Blueberry College & Universitet och CSN, Centrala Studiestödsnämnden.  Studie- och yrkesvägledare i Stockholm fick lyssna på inspirerande föreläsningar av Jobba Grönt, Lillsveds Idrottsfolkhögskola, Blueberry College & Universitet och CSN, Centrala Studiestödsnämnden.

Gröna näringar och hur studier blir möjligt – det var ett par av de områden som Stockholms studie- och yrkesvägledare fick lyssna till under höstens Vägledarträff. 

Studie- och yrkesvägledare i Stockholm samlades under fredagen i Bryggarsalen för att ta del av föreläsningar från Centrala Studiestödsnämnden, Blueberry College & Universitet, Lillsveds Idrottsfolkhögskola och Jobba grönt. Målet med eventet är att studie- och yrkesvägledare, som utgör en viktig roll i de val som elever fattar när det handlar om studier och framtida yrken, ska få inspiration med fokus på vägledning, digitalisering och dagens utbildningsmöjligheter. 

Det har varit en riktigt bra dag! Det var bra presentatörer som gav relevant information om sina områden, otroligt givande, säger deltagaren Katarina Kjellgren, studie- och yrkesvägledare på Fridegårdsgymnasiet. 

Vägledarträffen anordnas av Studentum och gymnasium.se, de två ledande söktjänsterna för eftergymnasiala respektive gymnasiala studier. Sedan starten 2017 har konceptet ökat i antal besökare och popularitet. 2018 utökades träffen till att även innefatta Malmö och Göteborg och från och med våren 2020 även Umeå. 

Det var en riktigt bra förmiddag med flera studie- och yrkesvägledare som varit med förut, men också många nya ansikten. Nu ser vi fram emot Vägledarträffarna i Malmö och Göteborg senare i oktober och att få ha premiär i Umeå till våren, säger Anna Hansback, Event Manager på Studentum.se. 

Den 23 och 24 oktober arrangeras Vägledarträffen i Malmö och Göteborg. Mer information om eventet finns här


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 300 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Educations Media Group, som även driver söktjänsten Studentum.se, utbildning.se och educations.com.