2023-06-26 07:15Pressmeddelanden

gymnasiesärskola.se byter namn efter historiska beslutet

anpassadgymnasieskola.se

Sajten gymnasiesärskola.se byter namn till anpassadgymnasieskola.se. ”För oss var det självklart att byta namn på sajten för att bidra till att motverka utanförskap och mobbning”, säger Beatrice Brettmar, Senior Website Manager för anpassadgymnasieskola.se.

Namnbytet av sajten kommer efter riksdagens beslut att ändra namn på begreppet särskola till anpassad skola. Sajten ändrar namn i samband med att namnbytet träder i kraft den 2 juli 2023. Keystone Education Group, som driver sajten anpassadgymnasieskola.se, ställer sig bakom syftet med namnbytet som är att stärka elevhälsan och minska utanförskap.  

– Vi är glada att kunna göra det vi kan för att bidra till att minska det utanförskap namnet särskola inneburit för många elever, säger Beatrice Brettmar, Senior Website Manager för anpassadgymnasieskola.se.  

anpassadgymnasieskola.se är till för elever med en intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga. Här går det att söka bland anpassade gymnasieskolor och läsa om skolorna och deras program. De tidigare gymnasieeleverna Leo Lust och Rasmus Westerlund har varit drivkrafterna bakom det historiska beslutet. Efter att deras kompisar utsatts för mobbning på grund av namnet särskola ville de se en förändring.  

– Jag vill inte att någon ska känna sig utanför, säger den i dag 20-årige Leo Lust som precis tagit studenten från Praktiska gymnasiet i Uppsala.  

Leo Lust tycker det är att bra att sajtnamnet ändras.  

– Jag tycker det är jättebra att ni gör det, säger han och berättar att han mestadels bara fått positiva reaktioner till namnförslaget.  


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 460 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Keystone Education Group, som även driver söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel