2020-11-03 07:00Pressmeddelanden

Gymnasiemässan blir Digitala gymnasiemässan 2020

Gymnasiemässan 2020

Gymnasiemässan, som brukar gå av stapeln på Stockholmsmässan, ställs i år in och blir en del av Sveriges största gymnasiemässa, Digitala gymnasiemässan, där högstadieelever får möjlighet att träffa sin framtida gymnasieskola i en virtuell mässmiljö.

På Digitala gymnasiemässan får 26 00 niondeklassare i Stockholms län, Håbo och Gnesta möjligheten att träffa över 100 gymnasieskolor från Stockholms län live. Utöver Stockholmsområdet täcker mässan även in övriga landet med skolutställare från både Norrköping och Västerås. Madeleine Hansen, Communications manager – client marketing, för gymnasium.se, berättar:

 - I tider när stora sammankomster är omöjliga är vi glada över att kunna erbjuda den största och viktigaste gymnasiemässan. De möjligheter som den virtuella mässmiljön erbjuder är så likt en fysisk mässa som möjligt, vilket ger högstadieelever chansen att göra ett informerat och bra gymnasieval. Att kunna erbjuda cirka en fjärdedel av Sveriges niondeklassare att besöka ett hundratal skolors montrar gör oss stolta.

Digitala gymnasiemässan är ett samarrangemang mellan Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen Storsthlm, i partnerskap med gymnasium.se och har öppet 19–21 november.

- Den fysiska Gymnasiemässan på Stockholmsmässan har sedan 1992 varit ett årligt och självklart inslag där information, inspiration och vägledning är ledorden. När vi under rådande situation inte får genomföra en fysisk gymnasiemässa var det digitala alternativet givet att erbjuda. Tack vare vårt samarrangemang med Gymnasieantagningen Storsthlm och vår nya samarbetspartner gymnasium.se finns det nu en enda stark och gemensam Gymnasiemässa 2020. De stora vinnarna är eleverna som ska göra sitt viktiga gymnasieval, säger Hanse Thorslund, projektledare Gymnasiemässan.

Under de tre dagarna kommer eleverna att få information och kan ställa frågor till representanter från de olika skolorna om deras olika utbildningar. Här är några exempel på vad eleverna kan ta del av på Digitala gymnasiemässan:    

  • Besöka olika gymnasieskolors digitala montrar
  • Ta del av föreläsningar online
  • Chatta och ställa frågor direkt till gymnasieskolor
  • Boka enskilt videosamtal med en skola

Även elever i åttonde klass och vid introduktionsprogram, liksom föräldrar och andra vårdnadshavare är välkomna att besöka Digitala gymnasiemässan. Besökarna loggar in via en länk på gymnasium.se där även skolornas material kommer finnas tillgängligt under en begränsad tid. 

–  Gymnasiemässan är en viktig mötesplats för skolorna att möta sina framtida elever och framförallt för de blivande eleverna som ska göra sitt gymnasieval. Vi ser fram emot en digital mötesplats som kan inspirera, ge kunskap och kontakter som underlättar för eleverna att välja rätt inför framtiden, säger Karin Soffiantini Yildiz, tf chef för Gymnasieantagningen Storsthlm.  


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 460 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Keystone Education Group, som även driver söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel