2019-09-06 09:46Pressmeddelanden

Educations Media Group förvärvar Blueberry och ökar fokuset på utlandsstudier

Educations Media Group förvärar Blueberry, Sveriges största agent för utlandsstudier. Från vänster: Fredrik Högemark, EMG, Ingvar Dyrseth, Eva Axelsson Engström, Stefan Engström, Blueberry, Fredrik Söderlindh, EMG, Parham Benisi, Verdane som är ny delägare i EMG, och Andreas Nilsson, EMG.

Educations Media Group (EMG), marknadsledande på utbildningsförmedling genom digitala plattformar, har förvärvat Blueberry, Sveriges största agent för utlandsstudier. Blueberry, som har ett tydligt användarfokus, erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper varje år hundratals studenter att studera utomlands. Med hjälp av EMG:s marknadsledande siter med över 30 miljoner besökare under det gångna året är målet att effektivisera ansökningsprocessen och mångdubbla antalet studenter inom ett par år. 

Förvärvet, som är ett led i EMG:s fokus på ökad tillväxt och förvärv, förenklar ansökningsprocessen för alla användare som vill studera utomlands genom att möjliggöra ansökningar direkt via EMG:s sajt studentum.se. 

– Som ledande marknadsplats för utbildning i Sverige så är detta ett naturligt steg mot visionen att hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning. Med stöd av Blueberry kan vi nu hjälpa alla blivande studenter med ansökningsprocessen när de söker efter utbildning utomlands, säger Fredrik Söderlindh, vd och medgrundare av EMG.

Förvärvet blir EMG:s första tillsammans med nya delägaren Verdane som tillsammans med tre av medgrundarna köpte ut ägarandelen tillhörande Novax, Axel Johnson-koncernens investmentbolag, tidigare under 2019. Den aktiva grundartrion utgörs av Fredrik Söderlindh, Fredrik Högemark och Mattias Säker, som i och med den tidigare transaktionen blev majoritetsägare i bolaget. 

– Intresset för utlandsstudier ökar i världen. Genom att Blueberry blir en del av EMG kan vi kombinera det lilla med det stora. Personlig rådgivning, lång erfarenhet och kunskap kombineras med EMG:s världsledande plattformar, säger Eva Axelsson Engström, senior partner på Blueberry. 

26 100 svenskar studerar i dagsläget utomlands varje år. Den internationella studentmobiliteten är en prioriterad fråga på samtliga nivåer inom EU, som satt ett mål att 20 procent av de studenter som tar examen år 2020 ska ha studerat eller praktiserat utomlands. Nationellt siktar internationaliseringsutredningen som regeringen tillsatt ännu högre och föreslår ett mobilitetsmål på 25 procent till år 2025. 

– Hos EMG har vi hittat samma starka passion för utlandsstudier som vi på Blueberry har. Med deras plattformar och vår långa erfarenhet av studentrådgivning samt kunskap om utlandsstudier kommer vi att tillsammans kunna hjälpa ännu fler studenter att hitta rätt utbildning, fortsätter Eva Axelson Engström.

EMG har vuxit med lönsamhet och utan riskkapital i 18 år i rad. Intäkterna för 2019 förväntas stiga med över 30% till ca 270 MKR.

Om Blueberry

Blueberry College & Universitet arbetar på uppdrag av college och universitet i USA, Australien, Nya Zeeland, Kanada, Europa och Asien. Vi hjälper studenter med att hitta rätt bland det stora utbudet av utbildningar utomlands. Här får studenter kostnadsfri och personlig hjälp med allt som rör studier utomlands. Svar på frågor som - hur skiljer det sig att plugga i Australien jämfört med USA - räcker mina betyg för att komma in på Berkeley College och hur är student- och nattlivet i Melbourne. Men också hjälp med hela ansökningsprocessen, visumfrågor, CSN och översättning av betyg.
Våra studenter läser allt från en termin till en hel utbildning utomlands på både diplom, kandidat och masternivå. Populära ämnen är Business, Music, Design, Real Estate, Engineering och Sport (Personal Trainer). Studierna bekostas genom bidrag från CSN.Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 300 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Educations Media Group, som även driver söktjänsten Studentum.se, utbildning.se och educations.com.