2021-04-12 06:00Pressmeddelanden

Digital omvalsmässa för blivande gymnasieelever

Digitala omvalsmässan

I samband med att alla Sveriges niondeklassare fått sitt preliminära antagningsbesked till gymnasiet bjuder söktjänsten gymnasium.se in till en digital omvalsmässa den 15 april. “På mässan får alla som inte kom in på sitt förstahandsval en ny chans att hitta sitt drömgymnasium”, säger Josephine Lindgren, projektledare för Digitala omvalsmässan.

Den 15 april har Sveriges niondeklassare fått sitt preliminära antagningsbesked till gymnasiet. För många elever kan beskedet innebära att de ställs inför ett omval och för att underlätta beslutet bjuder gymnasium.se, Sveriges största söktjänst för gymnasiestudier, in till en digital omvalsmässa. Med på mässan finns närmare 30 utställare, både gymnasieskolor och nationella organisationer inom gymnasieutbildning. 
– Många skolor har sina egna digitala öppna hus under omvalsperioden, men på Digitala omvalsmässan samlar vi skolorna under ett och samma tak med syfte att underlätta för både elever och föräldrar att interagera med olika skolor, säger Josephine Lindgren, projektledare för Digitala omvalsmässan. 

gymnasium.se har arbetat med det digitala mässkonceptet i ett år och Digitala omvalsmässan är den tredje mässan som arrangeras. Mässan, som är uppbyggd i en virtuell plattform i 3D-format, har kontinuerligt utvecklats och nu finns utökade möjligheter för besökare att navigera och söka i verktyget. 

På mässan kan eleverna chatta med gymnasieskolorna och ta del av skolornas webbinarier där de presenterar sig och sitt programutbud. Eleverna kan även lämna en intresseanmälan hos skolorna för vidare kontakt efter mässan. 
– Vi är glada att kunna hjälpa elever att göra ett bra och välgrundat gymnasieval, speciellt för alla de som behöver välja om, säger Josephine Lindgren. 

Den Digitala omvalsmässan är öppen mellan klockan 09.00-18.00 den 15 april på gymnasium.se.


Om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 460 000 besök i månaden. På gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom gymnasium.se står Keystone Education Group, som även driver söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel