Pressmeddelanden Visa alla 54 träffar

Tidsplan för gymnasievalet 2018

Pressmeddelanden   •   Dec 08, 2017 13:54 CET

Tidsplanen för gymnasievalet ser ungefär likadan ut var du än bor i Sverige, men de specifika datumen skiljer sig lite åt beroende på i vilken kommun/vilket län du bor i. Vi har därför samlat datumen för 2018 för gymnasieval, preliminär antagning, omval och slutlig antagning för hela Sverige på denna sida.

Skogstokig i bakelser. Ångrar ibland att jag inte valde att plugga mot konditor på gymnasiet

Pressmeddelanden   •   Nov 29, 2017 10:45 CET

Näst på tur i artikelserien “Yrkesambassadörerna” är Gymnasium.se:s egna medarbetare Albin Alldén. Han har varit fullt upptagen sedan han tog studenten 2009 från sitt yrkesprogram. Nu delar han med sig sina tankar kring hur han upplevde sin gymnasieperiod och hur det har gått för honom sedan dess.

5 verktyg som hjälper dig med plugget

Pressmeddelanden   •   Nov 23, 2017 11:09 CET

Att ha huvudet i böckerna hela dagen kan ibland bli lite tröttsamt. Behöver du tips på några superbra verktyg som underlättar dina studier? Kolla in våra tips på fem digitala verktyg du kan använda för att plugga roligare och mer produktivt!

Lise Meitner-dagarna 2017

Pressmeddelanden   •   Nov 17, 2017 11:32 CET

För dig som går på gymnasiet och är intresserad av fysik är det nästa helg Lise Meitner -dagarna. Lise Meitner-dagarna en årligt återkommande konferens med målet att låta ungdomar få en ökad förståelse för fysikens roll och möjligheter. Bakom återkommande konferensen står Svenska Fysikersamfundet och Svenska Nationalkommittén för fysik.

Nyheter Visa alla 47 träffar

Stor press och många val

Nyheter   •   Dec 08, 2017 08:29 CET

Stor press och många val inför gymnasievalet Tycker du att det känns tungt och svårt inför gymnasievalet och inte vet vad du ska välja? Lugn, du är inte ensam.Vi på Gymnasium.se vill underlätta processen för dig, så låt dig bli inspirerad av artikeln!

Tävla är bland det roligaste jag fått möjlighet att göra och har öppnat många nya dörrar!

Nyheter   •   Nov 17, 2017 10:54 CET

Lovisa Petri är vår nästa yrkesambassadör. Hon är en driven och passionerad utbildad hudterapeut från Linköping. Med lång erfarenhet från skönhetsbranschen har hon stenkoll på sitt yrke och branschen överlag. Lovisa delar med sig av sina tankar och erfarenheter om hur hon upplever sitt yrke.

Var finns jobben?

Nyheter   •   Nov 13, 2017 17:01 CET

Nu kan du ta reda på vilka yrkesgrupper som är i störst behov av ny arbetskraft 2017 och första halvåret 2018. Det har nämligen Arbetsförmedlingen tagit reda på i sin rapport.

8 saker att göra på höstlovet 2017

Nyheter   •   Nov 02, 2017 09:53 CET

Nu är det äntligen höstlov! Efter en höst med många skoldagar och med minnet av sommaren bleknande är det äntligen dags för höstlov! Behöver du tips på vad man kan hitta på? Kolla in våra åtta förslag på både annorlunda och självklara höstlovsaktiviteter!

Bilder 3 träffar

Gymnasiebarometern 2016

I Gymnasiebarometern 2016 presenterar Gymnasium.se statistik baserad på de över 1 475 000 besök som gjordes på sajten under 2015.

1,77 MB • 595 x 841 px

Framsida Gymnasiebarometern 2016

Framsida Gymnasiebaromete...

Statistikrapport med all data från Gymnasium.se under 2015.

1,77 MB • 595 x 841 px

Gymnasiebarometern 2016

I Gymnasiebarometern presenteras statistik från Gymnasium.se.

6,42 MB • 2769 x 1841 px

Kontaktpersoner 2 träffar