Stockholmselevernas tankar om gymnasievalet

Pressmeddelande   •  Jan 23, 2017 13:09 CET

Eleverna och gymnasievalet - Stockholms län

Den senaste Gymnasierapporten från Gymnasium.se fokuserar på elevernas tankar om gymnasievalet. Några saker som framkom i rapporten var:

• Elever börjar leta information om gymnasiet redan i åk 7
  • 9 av 10 letar efter information om gymnasievalet på nätet
  • Nästan varannan elev i Stockholms län får för lite hjälp av sin SYV inför gymnasievalet
  • 3 av 4 elever i Stockholms län läser recensioner inför gymnasievalet
  • Elever i Stockholms län anser att det är svårare att välja gymnasium än övriga landet

Gymnasierapporten släpps i samband med att gymnasievalet öppnar upp runt om i landet. Nu när tusentals 15-åringar i Stockholms län ska göra sina ansökningar under januari och februari är det såklart många frågor som cirkulerar i deras huvuden.

Vad tycker de egentligen om processen att välja gymnasium? Är det ett svårt val? Och hur letar de efter information? Får de den hjälp de behöver? Det är frågorna vi vill ge svar på i den här rapporten.

Gymnasierapporten - “Eleverna och gymnasievalet” är en rapport som vi på Gymnasium.se genomfört nu under vintern där syftet är att belysa just dessa frågor och hur blivande gymnasieelever ser på dem.

Ta del av hela rapporten här.