Populäraste gymnasieutbildningarna i Östergötland

Pressmeddelande   •   Mar 01, 2017 14:45 CET

Populäraste gymnasieutbildningarna i Östergötlands län

Första valomgången av gymnasievalet är nyligen avslutad och länets elever har gjort sina val. Många är säkert nöjda, medan andra är mer tveksamma på om de valt rätt. I april har de chans till omval. Vilka program och inriktningar är populärast bland blivande gymnasieelever i Östergötland? Gymnasium.se har samlat statistik från det gångna året för att ta reda på vilka utbildningar som elever i Östergötland sökt efter allra mest.

I toppen av gymnasieprogrammen ligger inte helt oväntat ett antal högskoleförberedande program, vilket speglar fördelningen på gymnasieprogrammen i gymnasieskolan. Naturvetenskapsprogrammet ligger i topp, följt av samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Första yrkesprogrammet hittas först på plats fem (handels- och administrationsprogrammet). Naturvetenskap, Stylist och Beteendevetenskap är de tre mest eftersökta inriktningarna.

- Att högskoleförberedande program är populärast i vår söktjänst är naturligt, då sökbeteendendet vi har på Gymnasium.se i stor utsträckning efterliknar hur elever sedan väljer program till gymnasiet, säger Erik Appelberg, kommunikationschef på Gymnasium.se