Ny rapport berättar om elevers tankar runt gymnasievalet

Pressmeddelande   •  Jan 12, 2017 13:00 CET

Eleverna och gymnasievalet

Den senaste Gymnasierapporten från Gymnasium.se fokuserar på elevernas tankar om gymnasievalet. Några saker som framkom i rapporten var:

• Elever börjar leta information om gymnasiet redan i åk 7
  • 9 av 10 letar efter information om gymnasievalet på nätet
  • Elever anser att öppet hus är bästa sättet att få information om en skola

Gymnasierapporten släpps i samband med att de första gymnaseantagningarna under veckan öppnat upp för ansökningar. Nu när tusentals 15-åringar ska göra sina ansökningar under januari och februari är det såklart många frågor som cirkulerar i deras huvuden.

Vad tycker de egentligen om processen att välja gymnasium? Är det ett svårt val? Och hur letar de efter information? Får de den hjälp de behöver? Det är frågorna vi vill ge svar på i den här rapporten.

Gymnasierapporten - “Eleverna och gymnasievalet” är en rapport som vi på Gymnasium.se genomfört nu under vintern där syftet är att belysa just dessa frågor och hur blivande gymnasieelever ser på dem.

Ta del av hela rapporten här.