Estetiska programmet – vårens mest populära gymnasieprogram

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2011 06:30 CEST

Under våren 2011 var det Estetiska programmet det populäraste gymnasieprogrammet jämfört med samma period 2010, en ökning på hela 57 %. Under den här perioden gjordes det över 141 000 sökningar på gymnasieprogram på Gymnasium.se. Därefter följer Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet, vilket innebär att de tre populäraste gymnasieprogrammen är alla högskoleförberedande program.

I GymnasieBarometen finns all information om de yrkes- och högskoleförberedande program som var populärast under våren 2011. GymnasieBarometern är en terminsrapport om utbildningsmarknaden för gymnasieskolor. Denna rapport innehåller en mängd statistik som visar trender för de gymnasieprogram och inriktningar som finns inom gymnasieskolan.

Av yrkesprogrammen var det Hantverksprogrammet, Naturbruksprogrammet och Fordons- och transportprogrammet som var de populäraste. De gymnasieprogram som har ökat mest i visningar sedan samma period år 2010 är Industritekniska programmet, Teknikprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet samt Bygg- och anläggningsprogrammet som alla ökat över 100 %.

– I och med gymnasiereformen 2011 har skillnaderna mellan högskoleförberedande program och yrkesprogram stärkts. För att få högskolebehörighet när man går ett yrkesprogram behöver man numera läsa till ett antal kurser. Att högskoleförberedande program har fått flest sökningar kan förklaras med att eleverna vill hålla så många dörrar öppna som möjligt efter studenten, säger Sofie Ekström, informationschef på Gymnasium.se

Under våren ökade Gymnasium.se med systersajter antalet besök med 37 % jämfört med samma period år 2010. Under våren 2011 har Gymnasium.se:s söktjänst haft över 430 000 besök, vilket är närmare 100 000 fler besök jämfört med våren 2010, och i snitt hade Gymnasium.se nära 72 000 besök varje månad under perioden januari-juni 2011. Rapporten bygger på data från Gymnasium.se:s egen databas såväl som statistik från Google Analytics och Webtrends.

För den fullständiga rapporten GymnasieBarometern, vänligen kontakta sofie.ekstrom@gymnasium.se.

Gymnasium.se är en söktjänst för gymnasieskolor i Sverige såväl som en webbportal för gymnasiestudier. Vår affärsidé är att hjälpa gymnasieskolor att finna elever till sina gymnasieprogram såväl som att hjälpa elever hitta sin gymnasieskola. Detta gör vi genom vår användarvänliga söktjänst där elever, lärare, föräldrar och studie- och yrkesvägledare kan läsa om skolor och gymnasieprogram, öppet hus, elevrecensioner, räkna ut meritvärde och mycket mer.

Bakom gymnasium.se står Studentum AB som har Sveriges mest använda söktjänster inom utbildning, tex » studentum.se, » utbildning.se, » kurser.se, » educations.com m.fl.

Word-dokument