Elever i Västra Götalands tankar om gymnasievalet

Pressmeddelande   •  Jan 25, 2017 09:21 CET

Eleverna och gymnasievalet - Västra Götalands län

I den senaste Gymnasierapporten från Gymnasium.se har vi tagit reda på vad elever i Västra Götaland tycker och tänker om gymnasievalet. Några saker som framkom i rapporten var:

• Nästan varannan elev i Västra Götalands län får för lite hjälp av sin SYV inför gymnasievalet.
  • 3 av 4 elever i Västra Götalands län läser recensioner inför gymnasievalet.
  • Varannan elev börjar leta information om gymnasiet redan i åk 7 och 8.
  • 9 av 10 elever i Västra Götaland letar efter information om gymnasievalet på nätet.

Gymnasierapporten släpps i samband med att gymnasievalet öppnar upp runt om i landet. Nu när tusentals 15-åringar i Västra Götlands län ska göra sina ansökningar under januari och februari är det såklart många frågor som cirkulerar i deras huvuden.

Vad tycker de egentligen om processen att välja gymnasium? Är det ett svårt val? Och hur letar de efter information? Får de den hjälp de behöver? Det är frågorna vi vill ge svar på i den här rapporten.

Gymnasierapporten - “Eleverna och gymnasievalet” är en rapport som vi på Gymnasium.se genomfört nu under vintern där syftet är att belysa just dessa frågor och hur blivande gymnasieelever ser på dem.

Ta del av hela rapporten här.