Ekonomiprogrammet lockar flest gymnasieväljare

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2016 09:32 CET

Redan innan resultatet av den första gymnasieantagningen är färdigställt kan Gymnasium.se presentera vilka program niondeklassarna visat störst intresse för under året som gått.

Ett antal högskoleförberedande program har, sedan gymnasiereformen infördes 2011, etablerat sig i toppen av listan över de mest eftersökta gymnasieprogrammen. Största upp- och nedgångarna i toppen har Ekonomiprogrammet och Estetiska programmet stått för. För några år sedan var ES det mest visade programmet på Gymnasium.se, men får nu se sig nedpetat till en femteplats. Ekonomiprogrammet har gjort en motsatt resa, och gått från en femteplats 2012 till att 2015 vara det mest visade programmet. Av yrkesprogrammen är det alltjämt Hantverksprogrammet och Naturbruksprogrammet som lockar till flest besök.

Statistiken är hämtad från Gymnasiebarometern 2016 – Gymnasium.se:s statistikrapport med statistik över besök på sajten från året som gått. Som Sveriges största gymnasiesöktjänst (enligt KIA-index, den officiella mätvalutan för svenska webbplatser) med i genomsnitt 123 000 besök/månad ger Gymnasium.se:s siffror en trovärdig och betydelsefull indikation på hur sökbeteendet bland landets blivande gymnasieelever ser ut.

Gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor, med i genomsnitt 123 000 besök i månaden. På Gymnasium.se finns samlad information om Sveriges alla gymnasieskolor. Bakom Gymnasium.se står Educations.com Media Group, som även driver söktjänsten Studentum.se.