Taggar

Stor press och många val

Nyheter   •   Dec 08, 2017 08:29 CET

Stor press och många val inför gymnasievalet Tycker du att det känns tungt och svårt inför gymnasievalet och inte vet vad du ska välja? Lugn, du är inte ensam.Vi på Gymnasium.se vill underlätta processen för dig, så låt dig bli inspirerad av artikeln!

Tävla är bland det roligaste jag fått möjlighet att göra och har öppnat många nya dörrar!

Nyheter   •   Nov 17, 2017 10:54 CET

Lovisa Petri är vår nästa yrkesambassadör. Hon är en driven och passionerad utbildad hudterapeut från Linköping. Med lång erfarenhet från skönhetsbranschen har hon stenkoll på sitt yrke och branschen överlag. Lovisa delar med sig av sina tankar och erfarenheter om hur hon upplever sitt yrke.

Var finns jobben?

Nyheter   •   Nov 13, 2017 17:01 CET

Nu kan du ta reda på vilka yrkesgrupper som är i störst behov av ny arbetskraft 2017 och första halvåret 2018. Det har nämligen Arbetsförmedlingen tagit reda på i sin rapport.

8 saker att göra på höstlovet 2017

Nyheter   •   Nov 02, 2017 09:53 CET

Nu är det äntligen höstlov! Efter en höst med många skoldagar och med minnet av sommaren bleknande är det äntligen dags för höstlov! Behöver du tips på vad man kan hitta på? Kolla in våra åtta förslag på både annorlunda och självklara höstlovsaktiviteter!

​Många säger att datorer kommer ta över alla jobb, det kan ni glömma inom programmeringsbranschen!

Nyheter   •   Okt 27, 2017 16:16 CEST

Alexander Zinolidis är vår nästa yrkesambassadör. Han introducerar oss för IT-världen. Intresset för yrket började i 8-årsåldern och sedan dess har han jobbat hårt för att komma dit han är. Följ med på en webbutvecklares resa, från gymnasiet till yrkeslivet!

Så förbereder du dig för de nationella proven i matematik

Nyheter   •   Okt 26, 2017 14:30 CEST

Så förbereder du dig för de nationella proven i matematik Nu i november är det dags för nationella proven i matematik för årskurs 9. Här förklarar vi provets upplägg och vad de olika delproven innebär.

Vintersport på schemat - året om!

Nyheter   •   Okt 24, 2017 14:20 CEST

Vintersport på schemat - året om! Vintern närmar sig med stormsteg och snart är det hög tid för att plocka fram pjäxorna igen. Vill du slippa begränsas av årstiderna och ägna dig helhjärtat åt din vintersport? Vi har listat ett gäng härliga idrottsutbildningar som ger dig tillgång till vintersporter på schemat - under hela läsåret!

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet

Nyheter   •   Okt 24, 2017 10:30 CEST

Konståkning eller skidor på gymnasiet? Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera ditt program med en idrottsutbildning eller idrottsprofil och på så vis utöva din sport på skoltid. Och det erbjuds en rad spännande idrotter runtom i landet - här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval!

Gymnasium.se träffar YrkesAmbassadörena

Nyheter   •   Sep 21, 2017 14:38 CEST

För dig som vill plugga ett yrkesprogram finns det massvis med spännande möjligheter efter studenten. Under hösten kommer Gymnasium.se med hjälp av unga profiler som gått ett yrkesprogram på gymnasiet, introducera olika yrken och yrkesprogram. Så låt dig inspireras och följ oss när vi träffar yrkesambassadörerna.

Yrkena som är populärast hos blivande gymnasieelever

Nyheter   •   Aug 22, 2017 16:10 CEST

Vilka är de populäraste yrkena bland blivande gymnasieelever idag? Enligt vår yrkesguide hittar vi trendiga yrken som spelutvecklare och mäklare högt i topp men även ingenjör och lärare platsar på topp- tio- listan bland de populäraste sökningarna.

Yrkeskategorierna som är populärast bland blivande gymnasieelever
Tjejer och Teknik: Jennifer Nordwall

Nyheter   •   Maj 24, 2017 15:00 CEST

I Gymnasium.se:s nya artikelserie "Tjejer & teknik" träffar vi flera unga framstående tjejer inom teknikbranschen. Häng med på artikelserien under våren och bli inspirerad!

Här är snittbetyget till gymnasiet 2017!

Nyheter   •   Maj 24, 2017 10:35 CEST

De elever som har sökt in till gymnasiet till hösten går nu ivrigt och inväntar antagningsbeskedet. För att få en hint om hur man ligger till kan man kolla på förra årets snittbetyg i riket för alla nationella gymnasieprogram. Här är hela listan!

Tjejer och Teknik: Moa Nandorf

Nyheter   •   Maj 18, 2017 15:45 CEST

Här är skolorna som utbildar till gymnasieingenjör!

Nyheter   •   Maj 18, 2017 14:23 CEST

Med bara ett års extra studier på gymnasiet kan du ta studenten som gymnasieingenjör, något som har blivit väldigt populärt bland gymnasieväljarna. Många gymnasieskolor har därför hängt på den trenden och idag utbildar drygt 70 skolor till gymnasieingenjör. Se hela listan här.

Tjejer och Teknik: Sara Hermansson

Nyheter   •   Maj 11, 2017 15:15 CEST

Förbered dig för nationella proven i Matte 2017

Nyheter   •   Maj 05, 2017 10:39 CEST

Nu är det snart dags för andra delen av nationella prov i Matte för eleverna i årskurs nio. ​Gymnasium.se berättar hur du förbereder dig för nationella proven i Matte!

Yrkena som är populärast hos blivande gymnasieelever

Nyheter   •   Maj 03, 2017 13:55 CEST

Tjejer och Teknik: Anna Jonsson

Nyheter   •   Apr 27, 2017 14:58 CEST

Förbered dig för nationella proven i SO 2017

Nyheter   •   Apr 26, 2017 11:30 CEST

Nu är det snart dags för nationella prov i SO för eleverna i årskurs nio. ​Gymnasium.se berättar hur du förbereder dig för nationella proven i SO!